Rychlý rozcestník pro nové čtenáře

2020-10-05 14:00

Jak to u nás chodí během omezeného provozu

Aktuálně platí červený stupeň na univerzitním semaforu. To ale neznamená, že bychom měli zcela zavřeno.
Od 12. října máme do odvolání otevřen pouze výpůjční pult. Seznam všech aktuálních opatření najdete zde .

Registrace do knihovny

Stačí jedno kliknutí v INETu . Tímto potvrdíte, že jste se seznámili s Knihovním řádem MU a provozními řády knihoven MU. Registrovat se můžete předem online nebo u počítačů vlevo od výpůjčního pultu.

Orientace v knihovně

Knihovna je rozdělená do dvou velkých studoven, pro seznámení s našimi prostory jsme pro vás natočili video. Dozvíte se v něm i základní informace o půjčování knih.


Oborové rozdělení regálů si můžete prohlédnout v interaktivní mapě knihovny .

Vyhledávání v katalogu

Pokud si potřebujete půjčit knihy, je nejlepší připravit si seznam knih a jejich signatury předem. S tím vám pomůže online katalog.
Více o vyhledávání v katalogu zde .

SUPO - tisk, kopírování

Abyste mohli využívat interní platební systém SUPO, musíte si ho nejdřív aktivovat . Poté na něj můžete dobíjet peníze přes bankovník, online mobilní platbou nebo bankovním převodem.
SUPO účet využijete při tisku, kopírování, při nákupu materiálů na kroužkovou vazbu apod. , případně když potřebujete zaplatit pokutu.
Vše o systému SUPO zde .

WiFi - Eduroam

Na univerzitě jsou dostupné dvě WiFi sítě - MUNI a Eduroam. Síť MUNI využívejte pouze k nastavení Eduroam, nebo pokud jsou s Eduroam potíže.
Vše o konfiguraci Eduroam na vašem zařízení se dozvíte zde .

Něco chybí?

Kompletní informace o našich službách naleznete jednak zde na webu, případně v PDF průvodci službami . Tohoto průvodce si můžete vyzvednout i u výpůjčního pultu.
Pokud máte nějaké otázky, nebojte se zeptat knihovníků u výpůjčního pultu, na knihovna@ukb.muni.cz nebo zavolejte na 549 497 545.



Archiv aktualit