Newsletter KUK (6. 12. 2013)

Vážení akademičtí pracovníci, milí studenti,
dovoluji si vám zaslat několik doufám pro vás inspirujících informací, něco jak newsletter naší knihovny.

Zdraví

Mgr. Zdeňka Dohnálková, vedoucí Knihovny univerzitního kampusu MU
E-mail: dohnalko@ukb.muni.cz
Tel.: +420 549 49 3520

NOVÉ ODBORNÉ KNIHY ZA 8 MIL. KČ

V rámci našeho projektu MEDINFO bylo v hodnotě cca 8 mil. Kč zakoupeno cca 450 odborných knih (např. např. Science of Synthesis, Comprehensive Coordiantion Chemistry I-III, Encyclopedia of Molecular Cell Biology & Molecular Medicine, Methods in Enzymology aj.), které z běžného rozpočtu nelze získat. Knihy jsou již postupně do knihovny dodávány a po zpracování budou ihned prezenčně zpřístupněny. Seznam objednaných knih.


PROVOZ KNIHOVNY O VÁNOCÍCH

Ve dnech 19. 12. 2013 - 3. 1. 2014 bude knihovna uzavřena. Všechny výpůjčky s termínem vrácení v tomto období budou prodlouženy do 6. ledna 2014.


SCIFINDER PRO VŠECHNY

Díky partnerství v projektu Univerzity Pardubice je chemická databáze SciFinder již přístupná ze všech univerzitních počítačů, pouze je předtím nutné vyžádat si odkaz na přihlašovací formulář. Veškeré potřebné informace naleznete na Portále EIZ.


JAK NAJÍT ZÁZNAMY ČESKÝCH MEDICÍNSKÝCH PUBLIKACÍ

Všem, kteří hledají lékařské informace, publikované v českých časopisech, knihách nebo sbornících, si dovoluji připomenout, že bibliografické záznamy (bohužel ne plné texty) českých publikací naleznou na portále Medvik, který spravuje Národní lékařská knihovna v Praze. Pro základní seznámení s portálem můžete využít náš animovaný tutoriál.


ZASÍLÁNÍ NOVÝCH PUBLIKACÍ K VAŠEMU TÉMATU Z MEDLINE PUBMED

Potřebujete-li být pravidelně informováni, jaké nové publikace k vašemu tématu/oboru byly přidány do databáze Medline PubMed, vytvořte si pomocí vašich klíčových slov vlastní dotaz, k němuž vám budou zasílány bibliografické záznamy nových publikací. Více o této službě.


77 000 ONLINE ODBORNÝCH KNIH

I příští rok bude pro všechny z MU dostupná databáze ebrary Academic Complete, ve které naleznete více než 77 000 odborných specializovaných online knih. Je to multioborová databáze a zahrnuje i přírodní vědy a lékařství a hojném zastoupení. Knihy z oboru sportu jsou zařazeny v části Social Sciences. Návod k práci s databází.


Zpět na předchozí stranu


MU Campus Library Newsletter (6th December 2013)

Dear academics and students,
let me send you several inspiring information, interesting for you hopefully (something like MU Campus Library Newsletter).

Kind regards

Mgr. Zdeňka Dohnálková, The head of the MU Campus Library
E-mail: dohnalko@ukb.muni.cz
Tel.: +420 549 49 3520


NEW SCIENTIFIC BOOKS FOR 8 MILLION CZK

Almost 450 scientific books (such as Science of Synthesis, Comprehensive Coordiantion Chemistry I-III, Encyclopedia of Molecular Cell Biology & Molecular Medicine, Methods in Enzymology etc.) for cca 8 million CZK were bought and paid from our European project MEDINFO because ordering and paying them from faculty budgets is impossible. The books are gradually delivered to the library and after their cataloguing will be immediately placed on shelves. A list of the books.


OPENING HOURS DURING CHRISTMAS HOLIDAYS

From 19th December 2013 to 3rd January 2014 the library will be closed. All loans with due dates in this term will be automatically prolonged to 6th January 2014.


SCIFINDER FOR EVERYONE

Through a partnership project of the University of Pardubice the chemical database SciFinder is now available from all university computers, only asking for a link to a registration form before opening the database is needed. All necessary information is available on EIR Portal.


SENDING NEW MEDLINE PUBMED RECORDS TO YOUR TOPIC

If you need to be continuously informed of what new records of publications to your topic / scientific were added to the Medline PubMed, create your own research query to which bibliographic recoreds of new publications will be sent to your e-mail. For more about this service see this guide


77 000 ONLINE SCIENTIFIC BOOKS

Next year the database eBrary Academic Complete will be available for all from the university again. The database includes more than 77 000 scientific online books from various disciplines, especially natural sciences and medicine. A guide to the database.


Zpět na předchozí stranu